FUTHARK RUNES | Perhiasan Badali

Lumpat FUTHARK

Runes mangrupikeun alfabét mistis anu digunakeun ku suku Éropa kuno 2000 taun ka pengker pikeun namina tempat sareng hal, narik tuah sareng nasib, nyayogikeun perlindungan, sareng magis anu ilaharna kajadian anu bakal datang. Runes ukiran kana batu atanapi kai. Alat-alat waktosna sapertos kampak, peso, atanapi pahat henteu gampang dianggo ngabentuk garis anu melengkung, janten huruf Runic dibentuk kalayan garis lempeng hungkul. Ampir sadayana Éropa nganggo éta dina hiji waktos, tapi ayeuna aranjeunna paling émut pikeun dianggo ku Norse kuno: Vikings.

Wangun anu paling lami sareng susunan hurup Runic, rune the Elder Futhark, diperkirakeun ku British Museum anu parantos dianggo ku Vikings sekitar 200 Masehi Sababaraha yakin éta langkung tiheula. Di Norse, Sepuh Futhark dibaca ti katuhu ka kénca. "FUTHARK" mangrupikeun 6 simbol mimiti abjad Runic (catetan "th" mangrupikeun hiji hurup).

Pitunjuk Rune Futhark urang tiasa dipendakan Ieuh.


produk 23

produk 23